Ny Zombieminiserie: The Bite

Vad skulle hända om Coronaviruset muterade och skapade en zombiesmitta? Jag vet att du har tänkt på det. Och det finns filmer som kom redan i april 2020 om det (Corona Zombies) men den här är lite roligare (och mycket bättre) eftersom den utspelar sig ganska mycket genom videosamtal som alla har tröttnat på vid det här laget.

The Bite handlar om de två grannarna Rachel och Lily. Rachel är läkare med en nobelpristagare till mamma och kopplingar till CDC, Lily är Dominatrix på zoom och blivande författare till en självbiografisk bok om sitt liv som Dom. Till en början handlar det ganska mycket om deras liv och vedermödor med att hantera livet i karantän i New York. Men allt eftersom zombierna börjar bli påtagliga ändras deras uppgift till att försöka lösa gåtan och hitta ett vaccin. Serien har sex avsnitt och det kanske är i mesta laget men absolut inte för långt. Det hade kunnat gå åt skogen på slutet men jag tycker att det blev bra till sist.

The Bite är en trevlig serie, med en god portion uppfriskande humor. Den känns från och till lite lågbudget men den är betydligt mycket bättre än sista säsongen av Fear the Walking Dead som jag verkligen plågar mig igenom. Det var ett fräscht avbrott ta sig an den här som i alla fall är gjord med glädje. Inte det bästa som gjorts men ett bra tidsdokument över en jobbig tid och har en del fina poänger. Alltså typ sevärd i zombiegenren men inte som vanlig serie. Den kan ses på cmore.

Publicerat på november 29, 2021, i litteratur och film och märkt , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.