Om mig

Jag som driver bloggen heter Herman Geijer och är zombieöverlevnadsexpert. Bloggen tar upp allt från zombiekultur, nya och gamla zombiefilmer och zombiepolitik till preppers, att överleva katastrofer, psykologi och Sveriges katastrofberedskap. Ibland seriöst, ibland inte – det handlar om mer än att överleva, det handlar om att leva.

Idén till boken Zombieöverlevnad – din guide till apokalypsen växte fram när jag hade kursen Att överleva en zombiekatastrof på ABF. Vi hade till en början Max Brooks Zombie Survival Guide som kurslitteratur men den saknade viktiga delar om överlevnad och psykologi. När Apart förlag några år senare hörde av sig och frågade om jag inte ville skriva en bok så kunde jag inte tacka nej. Under 2014 skrev jag boken på lediga stunder. Den går att köpa i nätbokhandlar fast köp helst i Apart Förlags webbshop.

Under 2017 har jag skrivit Överlev katastrofen – tolv sätt att förbereda dig. Den utkom i december 2017 på Ordfront Förlag. Anledningen var att jag lärt mig mer sedan min första bok och jag är intresserad av vad som faktiskt verkar fungera för att öka chanserna att överleva en katastrof. Alltså vilka egenskaper, kunskaper och förmågor som har någon slags vetenskapligt stöd och praktiska tips hur du kan utveckla dessa. Zombierna finns dock kvar, även om det temat är något nedtonat. Den kan köpas t ex här.

Jag håller föredrag att överleva zombiekatastrofen runt om i landet.

Kontakt: nejtackzombies@gmail.com

/Herman Geijer

 1. Herman, stort tack för ett suveränt apokalyps-föredrag i Linköping idag! Fullt hus. Succe’!

 2. Stort tack för ett intressant och roligt seminarium på F&S Stockholms inspirationsdag.
  Jag hann tyvärr inte köpa din bok, hur går jag tillväga för att göra det?

 3. Kan zombieapokalyps bryta ut? Kanske en dum fråga. Med tanke på forskare som experimenterar att skapa zombies.

 4. Nja i teorin är ju det mesta möjligt men i praktiken inte. Du får gärna länka till var forskare skulle experimentera med zombier. Det känns om hittepå.

 5. Citat: ”Jag som driver bloggen heter Herman Geijer och är zombieöverlevnadsexpert”
  Vilka erfarenheter från Zombier har du? Eller är din expertis endast grundad på gissningar? Expert på Zomber bör man inte få kalla sig om man inte överlevt minst 1 år i Norge.

  • Ja, precis som inom all forskning om saker som vi inte vet om de finns (typ gudar) så är det kvalificerade gissningar och kunskaper på områden som angränsar till området där det finns vetenskaplig forskning.

 6. Den var litte konstig men användbart om det händer
  😵🕶☠🔪🔫

 7. Hej, har precis fått hem din bok och vet att jag älskar den innan jag ens hunnit läsa den. Önskar jag själv kunde skriva något sådant (är hemligt besatt av zombies, och drömmer om författarkarriär, din bok hamnade nu i ett blogginlägg). Hur som helst, tummen upp för världen coolaste titel: zombieöverlevnadsexpert. Mvh Annah Oj (www.annah-oj.se)

 8. Swedish zombies zombieromantävling! Hur coolt som helst, tack för tipset 🙂

 9. Jag har med stort intresse börjat läsa boken ”Överlev katastrofen” av Herman Geijer. Författarens grepp om problematiken katastrof/krig verkar vara riktigt bra och inriktar sig på moderna hot som inte nödvändigtvis är av militär art. Har läst 150 sidor av boken som är väl disponerad, har ett relevant språk och tycks vara vederhäftig med ett flertal hänviisningar till internationella författare/forskare. Men Herman – vad kommer zombies från?
  Hela boken faller ihop som ett korthus. Är det verkligen någon som har gått ut grundskolan som tror på zombies? Tyvärr får jag lägga från mig boken tillsammans med de anekdoter om det smittsamma folket som stundtals är inblandade. Denna bok som i övrigt är så suveränt uppbyggd… Varför zombies?

  • Hej! Det var så jag kom att intressera mig för ämnet kris och katastrofberedskap från början och jag tycker att det fungerar bra som en metafor för allehanda kriser. Läs det som en metafor, det är ingen som tror på zombier 🙂 Och tack så hemskt mycket för de värmande orden om boken. Jag blir uppriktigt väldigt glad för det.

  • Hej! Det var så jag kom att intressera mig för ämnet kris och katastrofberedskap från början och jag tycker att det fungerar bra som en metafor för allehanda kriser. Läs det som en metafor, det är ingen som tror på zombier 🙂 Och tack så hemskt mycket för de värmande orden om boken. Jag blir uppriktigt väldigt glad för det.

 10. Hej.
  Jag vill be om ursäkt för att jag inte kommer delta på din föreläsning i Sundsvall. Min sambo tillhör en riskgrupp och Västernorrland har precis fått sina första fall av coronavirus.
  Jag skaffade biljetterna med stor iver och har verkligen sett fram emot din föreläsning. Ditt sätt att tackla ett viktigt men ofta skittråkigt ämne som krisberedskap är verkligen inspirerande och kul. Dessutom, vem gillar inte zombies liksom!
  Därför vill jag, av respekt, förklara varför jag och min sambo inte kommer närvara.
  Du är awesome!

 11. Hej

  Kolla in denna site där de kör överlevnadsutbildning som verkligen fokusar på överlevnad. Seriösa kurser av utbildade officerare med bl.a. ”Urban överlevnadskurs” och ”Flykt”.

  http://rangersolutions.se

 1. Ping: Panelsamtal: Apokalyps och zombier – vildgåsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: