Om mig/boka föreläsning

Jag som driver bloggen heter Herman Geijer och är zombieöverlevnadsexpert. Bloggen tar upp allt från zombiekultur, nya och gamla zombiefilmer och zombiepolitik till preppers, att överleva katastrofer, klimatkris, psykologi och Sveriges katastrofberedskap. Ibland seriöst, ibland inte – det handlar om mer än att överleva, det handlar om att leva.

Jag har hållit kurser och föreläsningar om att överleva zombiekatastrofen eller andra typer av kriser sedan 2011. Sedan 2019 gör jag också podden Beredsam som handlar om kris, krisförberedelser, klimat och katastrof (den finns där poddar finns). Just nu tänker jag mycket på framtiden och på vart vår civilisation är på väg. Det hänger på många sätt ihop med klimat, miljö och resursfrågor. Detta och hur vi kan leva i antropocen skriver jag om i min senaste bok Monstersamhället: från förnekelse till framtid. Jag gör också en föreställning (föreläsningsteater) tillsammans med Improvisationsstudion som heter Gilla framtiden! som handlar om det.

Vill du boka en föreläsning om zombier, att överleva zombiekatastrofen eller om prepping och krisberedskap? Eller kanske föreställningen Gilla framtiden!? Kontakta mig på nejtackzombies@gmail.com eller via Athenas talarförmedling

Kontakt: nejtackzombies@gmail.com

/Herman Geijer

Annons
 1. Herman, stort tack för ett suveränt apokalyps-föredrag i Linköping idag! Fullt hus. Succe’!

 2. Stort tack för ett intressant och roligt seminarium på F&S Stockholms inspirationsdag.
  Jag hann tyvärr inte köpa din bok, hur går jag tillväga för att göra det?

 3. Kan zombieapokalyps bryta ut? Kanske en dum fråga. Med tanke på forskare som experimenterar att skapa zombies.

 4. Nja i teorin är ju det mesta möjligt men i praktiken inte. Du får gärna länka till var forskare skulle experimentera med zombier. Det känns om hittepå.

 5. Citat: ”Jag som driver bloggen heter Herman Geijer och är zombieöverlevnadsexpert”
  Vilka erfarenheter från Zombier har du? Eller är din expertis endast grundad på gissningar? Expert på Zomber bör man inte få kalla sig om man inte överlevt minst 1 år i Norge.

  • Ja, precis som inom all forskning om saker som vi inte vet om de finns (typ gudar) så är det kvalificerade gissningar och kunskaper på områden som angränsar till området där det finns vetenskaplig forskning.

 6. Den var litte konstig men användbart om det händer
  😵🕶☠🔪🔫

 7. Hej, har precis fått hem din bok och vet att jag älskar den innan jag ens hunnit läsa den. Önskar jag själv kunde skriva något sådant (är hemligt besatt av zombies, och drömmer om författarkarriär, din bok hamnade nu i ett blogginlägg). Hur som helst, tummen upp för världen coolaste titel: zombieöverlevnadsexpert. Mvh Annah Oj (www.annah-oj.se)

 8. Swedish zombies zombieromantävling! Hur coolt som helst, tack för tipset 🙂

 9. Jag har med stort intresse börjat läsa boken ”Överlev katastrofen” av Herman Geijer. Författarens grepp om problematiken katastrof/krig verkar vara riktigt bra och inriktar sig på moderna hot som inte nödvändigtvis är av militär art. Har läst 150 sidor av boken som är väl disponerad, har ett relevant språk och tycks vara vederhäftig med ett flertal hänviisningar till internationella författare/forskare. Men Herman – vad kommer zombies från?
  Hela boken faller ihop som ett korthus. Är det verkligen någon som har gått ut grundskolan som tror på zombies? Tyvärr får jag lägga från mig boken tillsammans med de anekdoter om det smittsamma folket som stundtals är inblandade. Denna bok som i övrigt är så suveränt uppbyggd… Varför zombies?

  • Hej! Det var så jag kom att intressera mig för ämnet kris och katastrofberedskap från början och jag tycker att det fungerar bra som en metafor för allehanda kriser. Läs det som en metafor, det är ingen som tror på zombier 🙂 Och tack så hemskt mycket för de värmande orden om boken. Jag blir uppriktigt väldigt glad för det.

  • Hej! Det var så jag kom att intressera mig för ämnet kris och katastrofberedskap från början och jag tycker att det fungerar bra som en metafor för allehanda kriser. Läs det som en metafor, det är ingen som tror på zombier 🙂 Och tack så hemskt mycket för de värmande orden om boken. Jag blir uppriktigt väldigt glad för det.

 10. Hej.
  Jag vill be om ursäkt för att jag inte kommer delta på din föreläsning i Sundsvall. Min sambo tillhör en riskgrupp och Västernorrland har precis fått sina första fall av coronavirus.
  Jag skaffade biljetterna med stor iver och har verkligen sett fram emot din föreläsning. Ditt sätt att tackla ett viktigt men ofta skittråkigt ämne som krisberedskap är verkligen inspirerande och kul. Dessutom, vem gillar inte zombies liksom!
  Därför vill jag, av respekt, förklara varför jag och min sambo inte kommer närvara.
  Du är awesome!

 11. Hej

  Kolla in denna site där de kör överlevnadsutbildning som verkligen fokusar på överlevnad. Seriösa kurser av utbildade officerare med bl.a. ”Urban överlevnadskurs” och ”Flykt”.

  http://rangersolutions.se

 12. Hej Herman!
  Du är grym och skriver så mycket som inspirerar och ger mig liv.
  Tack 🙂
  En fundering bara: du har så mycket hårdrocksreferenser och andra musikaliska referenser i dina texter.
  Spelar du i band? Eller har du spelat i band? Eller har du skrivit fanzine?
  /Nyfiken punkare

 1. Ping: Panelsamtal: Apokalyps och zombier – vildgåsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: