Filmtipset: Wyrmwood – Road of the Dead

wyrmwood‘Mad Max möter zombier’ är en slogan som skulle passa den här australiensiska roadmovien från 2014. Ett meteoritregn leder till att nästan alla blir zombier. Filmen handlar om Benny samt syskonen Barry och Broke som får uppleva den obehagliga natten när apokalypsen bryter ut. Meteoritregnet gör också att allt vanligt bränsle slutar fungera.

Wyrmwood är mer rolig än läskig, men den balanserar bra på gränsen så det inte blir fånigt även om Bennys roll ibland blir lite mycket av en comic relief. Den innehåller en ond vetenskapsman som gör obehagliga experiment, maskerade militärer som arbetar ”för artens överlevnad”, pang-pang, pimpade bilar och fantastiska kostymer. Det gick åt 200 liter låtsasblod och 50 liter låtsassvett – det blod/svettratiot talar för att det är mer stämning än gore, men det är ändå en hel del blod.

Zombierna är lite okonventionella. De rör sig snabbt på natten och lite långsammare på dagarna, deras andedräkt går att driva fordon på och en person lär sig kontrollera dem.

Filmen lär ha tagit fyra år att göra eftersom de bara filmade på helgerna. Det låter som att det skulle bli lågbudget men det är rätt bra effekter och även om storyn är något krystad är det en helt ok zombiefilm. Framförallt för att den både följer traditionen men ändå gör något lite eget. Wyromwood – Road of the Dead är sevärd för alla som gillar zombiefilm även om den inte kommer hamna på någon topplista över bra filmer. Men den har känsla och det märks att de som gjort den haft roligt, något som ofta saknas i zombiefilm.

Publicerat på mars 28, 2015, i litteratur och film och märkt , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: