Dagens zombiefilm: Day of the Dead: Bloodline

Day of the Dead: Bloodline (2018) är den tredje remaken (varav en har det imponerande 2,2 i betyg på IMDB) till George Romeros klassiska Day of the Dead (1985). Den andra remaken från 2008 är riktigt usel och det mest minnesvärda i den var att det finns en vegetarianzombie som inte åt människor. ”Bloodline” här är inte heller något att hänga i julgranen tyvärr. Även om den filmen har några fler likheter med originalet än de andra två.

Ett tag efter apokalypsen finns det en militärbas som fortfarande är igång. Där bor en del civila och en del militärer och försöker ha en dräglig vardag. Löjtnanten Miguel är boss på basen och har problem med folk som tar sig ton mot honom. På en supply run råkar de få med sig en zombie tillbaka till basen. Han heter Max och var redan innan apokalypsen besatt av läkarstudenten Zoe som är filmens huvudrollsinnehavare. Han infångas och väl på basen försöker de hitta ett vaccin mot smittan så att ett bett inte ska behöva betyda döden.

Det finns ett par blinkningar till originalfilmen till exempel är Max väldigt lik Bub och de gör tester på honom och har honom fastkedjad i väggen på liknande sätt. En övergiven helikopter på ett fält är också en blinkning. Konflikten mellan den civila och det militära befälet är en annan sak som liknar varandra och jag kan inte låta bli att tänka att det skulle kunna blivit en intressant film. Det är många relationer och teman i just det militära vs de civila instängda i en bunker som skulle kunna utforskats. Som det gör i Romeros film.

Alla skådespelare är dåliga och de gör dumma val typ rakt igenom hela filmen. Det finns gigantiska hål i handlingen och väldigt mycket logiska luckor.

Den här filmen rekommenderar jag typ inte till någon förutom andra puckon som har fått för sig att de vill se alla zombiefilmer som kommer ut.

Trailer:

Publicerat på april 11, 2018, i litteratur och film. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: