Popcorn

Popcorn är väldokumenterat som det godaste som finns, och de fyller faktiskt en funktion i preppingsammanhang också. Det finns flera skäl till att opoppade popcorn är bra att ha. De har lång hållbarhet. 10-15 år kan det stå hos återförsäljare, men sannolikt kan de förvaras längre. Om möjlighet att poppa popcorn saknas, går det att mala ned dem som mjöl och använda i typ brödbak. Popcorn är också förhållandevis näringsrikt med en del bra vitaminer och mineraler, en hel del fibrer och innehåller antioxidanter.

Jag har också testat att grodda popcorn med viss framgång. Här är några bilder.

IMG_2079IMG_2080

IMG_3145

klara efter typ sex dagar

 

 

Det tog typ tre dagar innan grodden började synas. Och efter en knapp vecka ansåg jag att de var klara. Det är inte asgott, smakar lite sött med en svag bismak av lakrits. Det påminner lite om stensöta tycker jag. Enligt Internet ska det också gå att odla majs från popcornkärnor. Jag har testat att sätta de groddade popcornen men lär ju inte hinna se riktiga resultat. Ska testa igen nästa vår och hoppas något kommer upp.

Jag testade också att bara koka dem. Efter typ en halvtimme var de ätbara, men alltså att poppa dem är ett sjukt mycket bättre alternativ.

Här kan du köpa en säck med fyra kilo ekologiska popcornkärnor och om du verkligen vill köra hårt rekommenderar jag 22,7kg säcken.

På det stora hela är det lätt att laga men går inte upp mot typ gula ärtor eller baljväxter som är betydligt billigare, godare att grodda och har bättre näringsvärde. Före apokalypsen är de också som nämnt det bästa snackset ever. Popcorn är ju alltid popcorn.

Näringsvärde per 100 g:
Energi 1527kJ/365kcal
Protein 9,4 g
Kolhydrater 67 g
Fett 4,7 g
Kostfibrer 7,3 g

Publicerat på juli 17, 2016, i Att överleva och märkt , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: