15 bästa ställena att vara till när zombierna kommer

Jag ramlade över den här filmen på de 15 bästa ställena att vara på i händelse av zombieapokalyps och tänkte recensera de olika förslagen de kommer med.

15. Bank – jättedåligt. Strömmen kan gå och risken är att du istället för att dö av zombierna dör du av vätskebrist inom ett par dagar.

14. Gruva – Intressant val. Jag har inte ens tänkt på det tidigare, men det finns flera fördelar som att de ligger på ställen där det inte bor så mycket folk, lätt att försvara och hålla koll på. Nackdelen är väl att det inte finns något att äta där (om ni inte börjar odla svamp i stor skala men svamp är tyvärr tämligen energifattigt) och att det kan vara svårt att ta sig dit.

13. Grotta – så där va. Utöver skydd från väder och vind så ser jag inte många fördelar.

12. Höga berg – om vi översätter detta med fjällen är det ingen dum idé, om vi tänker ett högt berg så tror jag det är svårt att klara det långsiktigt. Men en alpby kanske kan vara något om vi tror att det går att ta sig ned genom Europa (det tror vi inte).

11. Fyr – problemet är som alltid till sjöss färskvatten. Det är ganska meckigt att omvandla saltvatten till sötvatten men numera finns det lösningar med soldrivna makapärer för omvänd osmos.

10. Stor färja – båtarna vi ser i filmen tror jag inte finns i svenska vatten tyvärr. Men det kan vara en lösning ändå, i alla fall tillfälligt och om du har med dig folk som faktiskt kan köra båt. OBS ta inte med Mats Strandbergs bok färjan om du väljer det här alternativet.

9. Bro – Det är här jätteintressant, jag hade inte tänkt på det heller. Men större bro över (söt)vatten och en båt som det går att ta sig till kan faktiskt vara ett bra alternativ. Det enda är att du behöver sprängämnen och någon som kan spränga på ett säkert sätt.

8. Missilsilo – jag vet inte om det finns såna i Sverige ens. Någon militär som läser får gärna upplysa mig, men Elefanten är väl något liknande fast utan missil. Kan funka, men det kan vara svårt att få tag i mat och vatten i långa loppet.

7. Safe House – tveksamt om det finns i Sverige och jag tänker mig att det är ett ganska bra ställe att svälta ihjäl på medan en hord av zombier står utanför och bara väntar.

6. Bondgård – ganska bra ställe om den ligger avsides och har några naturliga skydd, väldigt bra ur mat och vätskesynpunkt.

5. Militärbas – Någon som sett 28 Days Later?

4. Borg/Slott – Ganska bra ställe med bra murar och möjlighet att samla in vatten om det inte finns i närheten. Andra fördelar är att de oftast ligger lite avsides och har starka murar, risken är dock stor att det skulle bli en belägring, men då är varje sten ett vapen.

3. Fängelse – Ja det beror helt på fängelser. Fångarna kan vara ett problem. Fängelser ligger ofta lite avsides men ändå inte så långt från städer så det kan vara ett problem att det finns många zombier ute.

2. Oljeplattform – Jag kommer att återkomma med ett inlägg om oljeplattformar lite längre fram. Men så länge du kan ta dig dit, och att du släpps på av dem som är där (om några är kvar) är det ett helt ok alternativ.

1. Ö – ja det är ett bra alternativ så länge det går att lösa färskvattenfrågan. Eftersom zombier verkar kunna gå på botten så kommer du förmodligen få besök av någon zombie då och då, men så det går inte att helt släppa garden och bara fokusera på ”vanlig” överlevnad.

På det stora hela tror jag ändå att du måste utgå från dina kunskaper när du väljer vart du ska bege dig. Är du bra på båtar och van vid marina miljöer, kör det. Vandrar du mycket i fjällen eller rent av bor där, jättebra etc. Jag ska fundera lite på en bro som finns i närheten av där jag bor så länge.

Publicerat på mars 23, 2016, i Att överleva och märkt , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: