Dagens zombiefilm: Scouts Guide to the Zombie Apocalypse

scoutDet blir många filmtips just nu men så är det ibland (inom ganska kort kommer det komma en zombieårslista och lite mer om hur människor som överlever katastrofer/trauman blir). Scouts Guide to the Zombie Apocalypse från 2015 är en zomedy som påminner väldigt mycket om Zombieland – fast mycket sämre. Filmen får väl anses som en av de större zombiefilmerna som kom i år (naturligtvis efter kanonrullen Maggie) då den bland annat gått på bio, men det är kanske ett tecken på en trötthet i zombiegenren.

Den handlar om de tre scoutkompisarna Ben, Augie och Carter som råkar överleva när de döda reser sig och får sällskap av den tuffa stripteasedansösen Denise. Deras uppdrag är att försöka rädda Carters syster som Ben är förälskad i. Som om inte det var nog jagas de genom hela filmen av den zombiefierade scoutledaren.

I likhet med I Survived a Zombie Holocaust innehåller filmen en hel del könsskämt som känns amerikanska och förutsägbara. Eller vad sägs om scenen när Ben lyckas få tag i en zombiekuk som tänjs ut när han håller på att trilla ut genom ett fönster? Det blir ofta för mycket American Pie, men å andra sidan finns det en del ganska roliga scener och några som har lite kuslig känsla. Vad som skulle kunnat bli en film med roligt överlevnadstema drunknar i pubertala skämt. På det stora hela är det tyvärr en rätt dålig film.

Jag kan tänka mig att det kommer en bok, olika scoutpatches och liknande grejer som merch. För scouter tror jag inte heller den ger något extra. Den hade en budget på 15 miljoner dollar och ju mer jag tänker på det ju argare blir jag på den här filmen.

Kolla in trailern:

Publicerat på december 28, 2015, i litteratur och film och märkt , , , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: