Filmtipset: Go Goa Gone!

Go_Goa_Gone_posterHur mår den indiska zomcom-scenen? Ganska bra om vi kollar på Go Goa Gone från 2013. Luv och Hardik är två grabbiga gräsrökande dudes som bor med sin lite mer uppstyrda kompis Bunny. När Bunny får hålla en presentation på Goa hakar dudesen med. De lyckas bli bjudna på tredagars rave på en ö utanför Goa arrangerat av ryska maffian. Vad kan gå fel? En grej som går fel är den nya drogen som maffian säljer som gör folk till hungriga zombier. Sen är det en kamp för överlevnad och att lycka ta sig från ön.

Filmen är en smula amerikansk komedigrabbig men det håller sig ändå inom rimliga gränser. Den har en del indiska inslag såsom musikvideos (dock utan dans) och är kanske i längsta laget (typ 100min) och tappar ibland fart, men innehåller också en del roliga delar. Go Goa Gone driver friskt med actionstereotyper utan att det blir för mycket.

Jag tycker det  generellt är uppfriskande med zombiekultur som inte kommer från USA generellt eftersom den ofta har inslag som är lite obekanta. Jag tänkte lite på den kubanska zomcomen Juan of the Dead när jag såg Go Goa Gone. Den passar kanske mer som bakisfilm, än något som är värt att lägga fullt fokus på men på det stora hela är den helt ok.

 

kolla in trailern (som innehåller en massa spoilers)

Publicerat på december 15, 2015, i litteratur och film och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: