Filmtipset: The Returned

large_vDEFsSpBpDYgTr0rbmOgwuMeXXJThe Returned (2013) utspelar sig i en värld där zombier finns och det har varit ett par stora utbrott de senaste 30 åren. Forskarna har emellertid uppfunnit en medicin som de smittade (eller The Returned som de kallas) kan ta varje dag och fungera som vanliga människor. Myndigheterna försöker slussa ut The Returned i samhället, men det finns Anti Returned grupper som försöker jävlas på olika sätt.

Filmen handlar om ett par där den ena är en av de främsta läkaren/forskaren kring medicinen och hennes man som är Returned. Efter ett tag börjar förrådet av medicin krympa och det blir en bristvara. När de inte får sin medicin så blir de zombier vilket  äventyrar säkerheten för alla. Filmen tar upp vad som händer när grupper ställs mot varandra och hur samhället väljer att hantera problemen.

Jag gillade The Returned. Den följer samma spår som till exempel den brittiska BBC serien In The Flesh där zombierna ska återanpassas. Det finns snygga paralleller till rasismen som finns i samhället och hur människor är rädda för det obekanta och det som de inte förstår sig på.  The Returned är en rätt välproducerad film som förtjänar lite mer uppmärksamhet än vad den fått tycker jag.

 

Kolla trailern:

Annons

Publicerat på augusti 17, 2015, i litteratur och film och märkt , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: