Zombieöverlevnad i P1 Sommar?

Jag har blivit nominerad till lyssnarnas sommarvärd i P1. Gå gärna in och rösta så fler får lära sig om zombier, överlevnad, katastrofer, krisbeteenden och sånt. Klicka här för att gå in och rösta!

Posted on maj 12, 2015, in Att överleva, litteratur och film, zombies i allmänhet and tagged , , , . Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. Vi satt och funderade på en grej… Om en människa blir biten och fångad av en zombie – varför slutar zombien att äta så snabbt, att de flesta bara har lite bitsår uppåt kinderna, och inte har avätna armar och ben och är alldeles söndertuggade.

    Vi hörde ditt sommarprogram, och tänkte därför fråga experten.

    Alltså: Varför är zombies så pass oskadade som de är?

    Mvh, Johan och Ann-Sofie

    • Förmodligen för att andra zombier tappar intresset om de kommer loss och börjar bli smittade. Att de inte attackerar sina egna liksom. Det är ju relativt lätt att undkomma långsamma zombier så om du blir attackerad och biten av en zombie kan du komma loss. Om de är många borde du däremot bli helt övermannad och helt uppäten istället. Det är min teori i alla fall. Men det kanske är en logisk lucka i zombiegenren också. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: