Filmtipset: Apocalypse LA

indexApocalypse LA  från 2014 (aka Disaster LA) var en film jag såg framemot att se tills jag såg att den hade typ 3,8 på IMDB. Då hamnade den ganska långt ned i prioritet men jag tänkte ändå att jag skulle se den. Det visade sig att den var betydligt bättre än det usla betyget.

Meteoriter börjar trilla ned över Los Angeles och i efterdyningarna av dem blir folk sjuka. Och ja, de blir zombier. Utseendemässigt påminner de lite faktiskt lite om affischen till den svenska b-kultrullen Die Zombiejaeger. Den typen av masker tycker jag inte riktigt passar in, men det är en annan fråga. Ett litet gäng grabbiga grabbar hänger i samma hus och bestämmer sig för att försöka lämna staden. Karaktärerna är faktiskt helt ok ändå, även om det är lite klyschigt och övertydligt ibland. index

Det finns en del bra scener bland annat i ett parkeringshus. Det märks inte så tydligt att det är en lågbudgetfilm utöver att det är väldigt få människor som syns i rutan. Inga horder av panikslagna människor, vi får följa gänget och hur de blir färre och färre genom filmen. För dem som letar efter fel finns det en hel del, men filmer blir sällan roligare av det.

Jag gillar rymden som förklaringsmodell. Det behövs liksom inte så mycket mer eftersom den fortfarande är så outforskad. Vi vet så lite om vad som kan komma därifrån att det blir lättare att köpa sporer, virus eller andra smittokällor.

Apocalypse LA hamnar nog inte på någons topp 5 zombiefilmer-lista men jag tycker den förtjänar bättre än det låga betyget som var på IMDB.

Trailer:

Publicerat på april 26, 2015, i litteratur och film. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: