Filmtipset: Död Snö 2

död snö2JA! Jag fick äntligen tid att se Död Snö 2 – Red vs Dead. Det är en fantastisk film, förmodligen den bästa nazizombiekomedin som gjorts.

Filmen börjar med en kort resumé över Död Snö som var en klassisk ”ungdomar i en avlägsen stuga skräckkomedi” (men med nazozombier) och fortsätter sedan direkt där ettan slutade. Martin, den enda som överlevde första filmen, åker iväg med sin bil somnar och vaknar upp på ett sjukhus en kort tid senare. Eftersom filmen är rätt ny så tänker jag inte spoila handlingen (det kan till och med vara bra att strunta i trailern).

Humorn är ibland på väldigt låg nivå men rätt ofta helt lagom. Det är inte en särskilt smart komedi som till exempel Shaun of the Dead delvis är. Och den är inte riktigt lika grabbig som Zombieland även om en del buskisskämt förekommer. Precis som i den första filmen är det en orgie i splatter. Tarmar och inälvor slits ut ur kroppar på ett sätt som faktisk lyckas bli roligt. Samtidigt finns det inslag av realism och hur en del faktiskt tacklar det overkliga som ändå händer.

Det som är lite tråkigt är kanske att Draugkopplingarna som fanns i första filmen inte riktigt finns kvar. De lite subtilare kopplingarna till nordisk mytologi har bytts ut av våld och skruvad handling där vi också för stifta bekantskap med Sovjetzombier.

Jag vet inte vad det är med Norge och skräckkomedier men de lyckas ofta riktigt bra. Det här är ett av de få tillfällena när uppföljaren faktiskt är bättre än den första filmen. Trailer:

 

För övrigt är det bara ett par dagar kvar att beställa boken signerad och bra andra erbjudanden från Apart förlag. Gå in här: www.apartforlag.se/overlevnad

Publicerat på december 10, 2014, i litteratur och film och märkt , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: