The Walking Dead s4 e1

Det gjorde inget att jag vaknade av en mardröm med zombies från Return of the Living Dead tidigt i morse (allt var så jävla kört kan jag säga) för då hann jag kolla in senaste The Walking Dead på morgonen.

TWDs facebooksida har gjort allt för att hajpa upp serien och jag har fallit för det. I premiäravsnittet får vi lära känna några nya karaktärer som med all sannolikhet kommer bli viktiga senare (YES! för fler The Wire-skådisar). Det är svårt att säga utifrån ett avsnitt men jag fick ändå en bra känsla av premiären. Kanske inte lika bra som första avsnittet på säsong två, men det verkar finnas ett fokus på vardagens bekymmer. Det är just vardagen efter katastrofen som jag tycker är det mest intressanta. Hur människor hittar olika strategier för att hantera och komma tillbaka till någon form av mänsklighet.

 

Vad tyckte ni? Hur är förväntningarna efter och innan?

Publicerat på oktober 14, 2013, i litteratur och film och märkt , , . Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

  1. Jag gillade, hoppas det fortsätter i samma stil. Läste förresten idag på Twitter att University of California startat en kurs som heter ”Society, Science, Survival: Lessons from AMC’s The Walking Dead”.

  2. Zombie-regnet inne i affären var ju bara för coolt. Älskade den mångbottnade oförutsägbarheten i det – man visste inte var eller när en zombie skulle dratta ner elle huruvida den skulle smaska sönder mot golvet eller klara sig o börja jaga mat. Ruggigt!

    Det verkar som om viruset har muterat till någon slags ebola-liknande blöda-ur-kroppsöppningarna-variant. Då är man inte lika säker bakom dubbla Gunnebo-stängsel längre. Bådar gott.

    I övrigt var det som vanligt. Välspelat o välregisserat. De kör ju väldig hårt på att invagga tittaren i falsk trygghet för att få starkare effekt av plötslig fara. Som van tittare (och läsare) märker man direkt tecknen på det, o därmed funkar det inte lika bra längre. De skulle vara roligt om de kunde leka lite med den formen en bit in i säsongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: