Boktipset: 28 Days Later: The Aftermath

220px-28DLA-CoverDet finns två serievarianter på 28 dagar senare. The Aftermath gavs ut 2007 och 2010 kom den andra serien ut som heter 28 Days Later. I The Aftermath, som är skriven av Steve Niles, får vi följa tiden innan utbrottet. Vi får följa vad som händer under de 28 första dagarna och sen vad som händer efter, alltså mellan filmerna 28 dagar senare och 28 veckor senare (som alltså inte kommit ut när den här The Aftermath gavs ut).

Boken är uppdelad i fyra delar (Development, Outbreak, Decimation och Quarantine) som beskriver de olika händelseförloppen. Storyn är bra i teorin, men den håller inte riktigt hela vägen fram. Det är en rätt trevlig serie ändå och de olika historierna flätas ihop i slutet på ett kul sätt. Jag tycker dock att den känns en smula kort. Möjligtvis är jag bortskämd och påverkad av The Walking Dead som känner så, men det är svårt att känna för någon av personerna i serien. Kul att få en inblick i hur Rage-viruset skapades och drivkrafterna bakom det hela.

Serien finns tydligen på youtube i någon sorts halvanimerad form med dialog Jag har bara hittat del 1 och 3 men om någon kanske är ett ess på att hitta 2 och 4 får ni gärna maila så lägger jag till de länkarna också.

Publicerat på oktober 8, 2013, i litteratur och film och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Jag har albumet om du vill låna. Samt 5-6 volymer av den andra 28 days later-serien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: