Att ta sig från staden

Alla vet att man måste lämna staden när zombierna kommer. De som i förväg har bosatt sig på landsbygden kan skatta sig lyckliga över att de slipper lämna en stad i förfall eller kaos.

Varför ska man lämna staden:

–  När el och vatten slutar fungera så får vi problem med sjukdomar. Avloppsrening och sophämtning är extremt viktigt där det finns mycket folk. Är du instängd i din lägenhet och vattnet inte funkar är det också viktigt att du sköter hygienen rätt. Om wc:n inte fungerar, rigga upp en plastkasse i wc-stolen, en hink eller potta. Använd mycket toalett eller tidningspapper som torrströ. Gör dina behov, tillslut kassen tätt och gör dig av med den på nästa sätt. Om det inte är zombier i närheten, ta med den till avfallskärlet för soptipps- eller förbränningsavfall på gårdens avfallsstation. Avfallskärlet får inte stå i solljus och det bör tömmas inom en vecka.

– Där det finns många människor blir det många zombier. Och dessutom finns det fler desperata människor som kan bete sig dåligt. Det är större risk för det i städer där vi generellt känner våra grannar och vår omgivning sämre än på landsbygden eller i små samhällen.

– Det blir svårt att hitta dricksvatten. Mat borde finnas i lägenheter, hus och affärer som kan räcka ett bra tag, men dricksvatten är det sämre med.

Peking-trafikstockningVid krissituationer kan trafikverket eller annan transportplanerarorganisation tillfälligt ändra körriktning så alla körfält används som utfart. Det kallas på engelska Contraflow Lane Reversal och kan säker vara en bra grej för att förhindra att människor inte kan komma ut ur städerna. Men, eftersom vi vet hur folk beter sig i bilar så kan man ändå räkna med att ganska snabbt kommer vägarna bli hopplöst igenkorkade och zombierna kommer kunna se människor i bilar som mat i konservburkar.

Istället bör du ta mindre vägar, kanske följa en spårbunden väg ut ur staden, eller försöka gå genom skogsområden eller terräng. Bäst är nog att ta sig iväg vattnvägen om det är möjligt. Har du båtvana och tillgång till båt bör du satsa på det.

OM det är 28 dagar senare scenariot så kan det vara bra att stanna hemma. Särskilt om du har säkerhetsdörr, bor ett par våningar upp och har möjlighet att fixa minst 20 liter vätska.

Publicerat på september 18, 2013, i Att överleva och märkt , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: