Bästa landet att vara i när zombierna kommer.

1236040_592033930838308_1479783132_n

Zombie Research Society  (ZRS)har gjort en lista på de tio bästa länderna att vara i när zombierna kommer (här kan du läsa mer om varför de tycker så). Jag tänkte inte våga mig på att göra en annan lista men jag tänkte diskutera lite vad jag tror gör bra zombieberedskap. ZRS har baserat sin tes på vapentäthet, befolkningstäthet, sjukvård, naturresurser och militär beredskap. Det ska också tilläggas att de bara utgått från länder med över fem miljoner invånare.

Australien är nog ett bra ställe att vara på, och Kanada likaså. Det är stora länder som är rätt otillgängliga och det bor få människor där. Vad som talar emot Australien är nog brist på färskvatten. Det är det absolut viktigaste för att klara sig, för den stekande solen biter lika hårt som valfri zombie.

Att USA kommer trea måste bero på att ZRS är amerikaner och är drabbade av det nationalistiska storhetsvansinne som är ganska vanligt där. En anledning till att jag inte tror på USA är just deras vapentäthet och en trigger happy attityd som även utan extra rädslor för varandra gör landet osäkert. Som sagt är det kanske inte zombier som är det största direkta hotet efter zompoc, det är andra människor. En annan anledning är att det finns 104 kärnreaktorer (i 65 kärnkraftverk) för att inte tala om andra typer av kemikaliefabriker som kommer smälla av ett par veckor efter att strömmen försvunnit. Sen bor det mycket folk i de flesta delarna av landet, men Everglades, någon öken, Hawaii eller Alaska kan säkert vara bra områden att vara i.

Att de nordiska länder ligger bra till är inte så konstigt. Få människor, bra naturresurser och en stark tro på kollektivet ger bra förutsättningar för att överleva. Tror också att Centralasien och delar av Afrika kan vara bra för människor som redan är vana att leva fattigt och under extrema klimatförhållanden. För oss nordbor skulle det nog betyda en snabb död. Mellanöstern har problemet med färskvatten, men en del oaser kan säkert vara bra ställen med mycket obebodd öken runt omkring.

12773956_141978c

Vampyrborg vs zombier

Latinamerika är nog inte helt dumt heller. I de södra delarna är det inte så mycket folk och inte man ruttnar inte sönder i Amazonas fukt och värme. Den europeiska kontinenten är nog inget trevligt ställe Det skulle väl kunna vara att man hänger i Alperna eller någon annan glesbefolkad del av någon bergskedja. Ett bra sätt att håna zombiehorderna skulle ju kunna vara att hänga i greve Draculas borg i Karpaterna. Problemet är väl kanske att få tag i vatten eller liknande. I zombieöverlevnadsböcker nämns faktiskt just riddarborgar som ganska bra ställen så länge man kan odla innanför murarna eller har ordentliga förråd.

Island hörrni. Det är inte med på listan för att det inte är fem miljoner som bor där. Med cirka 3 invånare/km² är Island det glesast befolkade landet i Europa. Det bor 320 000 människor där (120 000 i Reykjavik) och de är typ självförsörjande på energi och varmt vatten. Dit åker vi.

Eller vad tror ni?

Publicerat på september 13, 2013, i Att överleva och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Jag röstar också för Island. Intressanta resonemang!

  2. Håller med om USA! Det måste vara det sämsta stället att vara på när det bryter ut, speciellt Iowa där blinda nu får ha vapen. Island kan funka, förutsatt att just jag tillåts åka precis var jag vill när zombierna kommer. De är ju inte kända för att släppa in flyktingar direkt? de faktorerna måste en också ta med tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: