De fem viktigaste sakerna för att överleva zombiekatastrofen

Jag blev uppmanad att skriva de fem viktigaste sakerna att ha med för att överleva zombiekatastrofen av Litteralund. De har festival och den 19 april är det zombietema som Apart Förlag är med och styr en del med. Efter lite eftertanke blev det följande lista (utan inbördes ordning):

1. Kofot – Det överlägset bästa zombieslayervapnet. Det kräver inte underhåll, ammon tar aldrig slut och det har en massa andra användningsområden.

2. Handbok i gruppdynamik/konflikthantering – Folk kommer vara stressade och göra dumma saker om man inte jobbar med gruppen.

3. Vattenbehållare – Utan vatten går det fort utför. Mat kan man klara sig ganska länge utan även om tankeförmåga och sånt försämras ganska fort utan kaloriintag. Kanske något som är i plast och som inte tar alltför stor plats.

4. Kniv – Gärna av modell Rambo eller liknande så du får flera funktioner i ett, men viktigast är att den är hållbar och tål strapatser. Jätteviktigt om man ska klara sig i naturen.

5. Bra vandringsskor – Är det något du behöver göra mycket så är det att röra dig, springa, vandra etc. Med dåliga skor blir du snabbt ett enkelt byte.

Håller du med om listan?

5 tips

Publicerat på mars 18, 2013, i Att överleva och märkt , , , , , , , . Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

  1. En vanlig kofot är nog bra, men tror en sån här kan vara snäppet bättre: http://www.stanleytools.com/default.asp?TYPE=PRODUCT&PARTNUMBER=55-099.

    Borde inte en förbandslåda vara viktig också? Det är säkert extra viktigt att förbinda sina sår om det pågår en zombiekatastrof.

  2. Någon form av handeldvapen är väl rätt rimligt att ha med, även om det inte är så PK i Sverige.

    Typ ett vapen som är lätt att skjuta mycket med, har hyfsad precision, och där ammon väger lite och är billig och vanligt förekommande. Typ någon form av .22lr-gevär, skulle jag säga. Man kommer ju ändå behöva göra headshots så man behöver ingen supergrov kaliber.

    Men visst, om ni vill springa runt med kofot istället för att ligga på något tak och skjuta zombier i skallen, så var min gäst som man säger 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: