Vegozombies

Nu är det köttfrossehögtiden jul. Det firar jag med ett inlägg om vegetarianism i zombiegenren. 

—–

Det finns ett flertal referenser till veganism och vegetarianism i zombiefilmer. Kanske mest tydlig är Attack Of The Vegan Zombies (2010). Det är en lite annorlunda zombie vi möter i filmen. Svart magi ligger bakom att vinrankorna börjar försvara sig och så skapas zombies som är gröna och dödar andra. Filmens tagline är underbara:  Because vegan zombie crave red wine.

Men det är långt ifrån den enda referensen till vegozombies. I (den genomusla) re-maken på Day Of The Dead (2008) är en zombie inte aggressiv och försöker inte äta upp människor på grund av att han är/var vegetarian. I Zombie Honeymoon (2004) gör de också en poäng av att zombien var vegetarian när han levde. Det hänger lite samman med att de vill göra kopplingen till en en smula mänsklighet, eller det forna jaget finns kvar i zombien.

Finns det inte något av den gråtande clownen över zombievegetarianen på det stora hela? Zombien har ju till skillnad från människor bara en drift, och en vegozombie kan inte ens tillfredsställa den. Det måste vara höjden av passivt tillstånd. Musikvideon nedan har tagit fasta på det.

img_6639

Tofu The Vegan Zombie

Och såklart finns det några (konstprojekt eller inte det är en för bra story för att inte berätta) som gjort Tofu som ska smaka som människokött. Hufu kallas det visst och ska vara till för ”kannibaler som vill sluta”. Kanske något för vegozombien? Vi ska inte heller glömma den lite gulligare Tofu The Vegan Zombie ett experiment för att skapa en gränsvarelse mellan människa och zombie i ett animerat universum nära vårt egna.

Lite relaterat är att det i 28 dagar senare är djurrättsaktivister som ”släpper lös” the Rage Virus och Galna kosjukan är orsaken till katastrofen i Zombieland. Så om man inte vill ha zombieapokalyps det så är det bara en sak att göra: Go vegan!

Publicerat på december 23, 2012, i zombies i allmänhet och märkt , , , , , . Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Om jag blev zombie skulle jag passa på att frossa i kött just för att jag är vegetarian! Jag skulle äta mest av alla, mer än de som var köttätare innan, eftersom min moral skulle flugit all världens väg och jag inte längre skulle behöva bry mig om djur och miljö. Låter det konstigt?

  2. Det är iofs helt sant. Egentligen är vi nog de mest odrägliga när vi lever också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: