Idag börjar zombiekursen

Ikväll den 18/9 börjar ”fortsättningskursen” i att överleva zombiekatastrofen kl 18.30 på ABF i Sundbyberg. Det går så klart att komma även om man inte gått kursen tidigare också, men upplägget är något annorlunda än tidigare. Vi kommer att ha med experter från Civilförsvaret och Brandförsvaret i vanlig ordning, men de kommer att prata på lite annat tema än förra gången. Fokus är lite mer på katastrofer och samhällets sårbarhet än på zombies denna gången. Även om mycket såklart kan användas också på den kommande zombieapokalypsen (läs om hur amerikanska försvaret också börjat förbereda sig).

Idag kommer vi lyssna på David Jonstad som pratar om sin utmärkta bok Kollaps. David är intressant då han är en av ganska få vettiga som pratar om samhället kollaps. Det handlar inte om galna amerikanska survivalisterna som tror vapen och individuella kunskaper är lösningen på problemet.

Man kan kolla in ett klipp där David pratar om resiliens nedan. Han nämner tre faktorer som är viktiga för att bygga resiliens redan nu. 

Vi har även hittat en hel del bra litteratur som vi ska läsa till kursen t ex delar ur Zompoc, The Unthinkable, Kollaps och en hel del annat. Det ska bli riktigt kul det här.

Annons

Publicerat på september 18, 2012, i Att överleva och märkt , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: