Zombie Theme Park i Detroit?

Detroit är en spännande stad (och djupt tragisk) på flera sätt. Efter att i princip alla industrier lagt ned är stora delar av de centrala staden övergiven med mängder av tomma ytor, övergivna hus och fabriksbyggnader. Vad som händer i de områdena är väldigt intressant, inte minst ur ett politiskt perspektiv. Gräsrotsrörelser tar tillbaka områdena med stadsodling, lokala ekonomier och sånt. En dokumentärfilm som handlar om det är Requiem for Detroit som går att kolla på här. En annan heter Urban Roots och är mer inriktad på just stadsodling (som är extremt intressant också ur ett överlevnadsperspektiv). Det finns en intressant civilisations- och kapitalistisk kritik i filmerna och tankarna går till David Jonstads bok Kollaps – Om livet vid civilisationens slut.

I alla fall, det som är extra intressant för just den här bloggen är att en av de här gräsrotsinitiativen är att bygga en zombienöjespark där man spelar överlevande och har tyglappar som man förlorar när man gör fel och när man blivit av med alla sina lappar blir man själv en zombie. De behöver samla in en massa pengar till den 10 augusti så om jag har någon skitrik läsare tycker jag du ska finansiera detta (och bjuda mig på en resa dit som tack för tipset, inga konstigheter).

Läs mer om projektet

Publicerat på juli 14, 2012, i Att överleva, zombies i allmänhet och märkt , , , , , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Gud vilken bra idé! Fast mina nerver skulle aldrig klara av det där. Om de inte tänkt sig Romero-zombier vill säga, för då vore det bara roligt att gå omkring där och inte otäckt alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: