Vilket är det bästa närstridsvapnet för zombiekatastrofen?

Det finns en hel del diskussioner kring vilket som är det bästa vapnet för närstrid när det gäller zombies. Jag kommer att ta upp en del rimliga och några orimliga (som ändå finns med i filmer eller är klassiska av andra skäl). Innan zombieapokalypsen utbrutit så rekommenderar jag ingen att gå omkring med dessa. De är till för att överleva efter Z-day.  Och kom ihåg att nödvärnsrätten går före griftefriden…

 

Kniv 

Kniv är ett vettigt verktyg att ha med sig generellt. Man har ofta nytta av den i skogen och den tar rätt lite plats. Som vapen är den dock rätt begränsad med tanke på att man med största sannolikhet måste träffa ögonhålan för att ordentligt komma åt hjärnan.

 

Yxa

En liten handyxa är ett ganska bra alternativ. Vid flera zombies bör baksidan användas för att hindra att den fastnar i skallen. En yxa är också användbar om man vill forcera en dörr, hugga ned träd eller göra barrikader. Jag avråder dock å det bestämdaste stora tvåhandsyxor. Vill du vara Gimli rekommenderar jag att du börjar lajva.

 

Motorsåg

Ok, det är ett kultigt skräckvapen. Men det låter. Och det kräver bensin. Och det är lätt att råka skada sig själv om man tappar balansen med det. Det stora problemet är nog ändå att det väger mycket och är otympligt. Rekommenderas ej.

 

Kofot

Kofoten är mitt bästa råd. Den är enkel iofs hyfsat tung men väldigt användbar i urbana miljöer. Man bör nog slå med baksidan på den för att undvika att den fastnar i skallen.

 

Machete/Gurkha

De ser ju coola ut men jag tycker inte den riktigt fyller funktionen fullt ut då den har begränsad räckvidd och inte så många andra användningsområden (om man inte befinner sig i en djungel).

Arméspade 

Med slipade kanter kan det här vara ett bra alternativ för enstaka zombies man behöver jordelägga. Finns i varianter som går att vika ihop och kan tar då lite plats och kan användas till annat också.

 

 

Spjut

Fördelen är räckvidden. Nackdelen är att det är väldigt svårt att träffa rätt.Dessutom är de skrymmande men jag kan tänka mig att ett spjut/högaffel/treudd eller liknande kan användas som vandringsstav.

 

Basebollträ eller klubbor

Klassiskt vapen också som dock inte är så användbart på andra områden. Aluminium är att föredra om man vill undvika förnedringen av att ens vapen går sönder om man träffar fel.  Basebollträet i aluminium kan dock lätt bli skevt vilket inte är optimalt.

 

Katana eller svärd

Ser coolt ut. Men Katanan hamnade på sjätte plats som topp myter om vad som är bra att ha för  zombiekatastrofen av Zombie Research Society. Utan att ha någon egen erfarenhet av svärd tror jag att de lätt fastnar i huvuden. Dessutom tillverkas nästan alla svärd idag för prydnad och inte för att tåla tuffa tag efter Z-day.

 

 

 

För den vapenintresserade finns en del att dräggla över på Zombietools. Vilket vapen väljer du?

Publicerat på maj 10, 2012, i Att överleva och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

  1. gustav grusell

    Jag skulle satsa på en san här: http://www.coldsteel.com/trench-hawk.html .
    Eller en sån här: http://www.coldsteel.com/warhammer.html .

    Spjut är nog väldigt bra i vissa lägen, tex för att försvara någon typ av barrikad, men generellt är det nog inte topp.

  2. Inga skjutvapen? Jag skulle nog föredra nåt sorts gevär. Visst, de låter en del men det gör ju motorsågen också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: