Boktips: Day By Day Armageddon

Day By Day Armageddon av J L Bourne är skriven i dagboksform. Den började ges ut 2004 online och sattes sedan ihop och gavs ut av Permuted Press som pappersbok. Bokens huvudperson är soldat och är på permiss när en obehaglig sjukdom börjar sprida sig, först i Kina och sen går allt väldigt fort. På en månad är samhället totalt kollapsat. Det går lite för fort kan jag tycka men är väl ett bra grepp berättarmässigt. Resten av boken handlar om hur han hittar andra överlevare och klarar sig. För en överlevnadsintresserad finns det en del tips att ta till sig men detaljrikedomen i berättandet är väldigt varierad. Ganska mycket tråkiga vapendetaljer men det är väl det man kan vänta sig av en soldat kanske? Men det drar ned omdömet på boken tyvärr.

Jag gillar dagboksformen som berättande, men tycker inte Bourne riktigt lyckas få huvudpersonen att bli trovärdig i sitt dagboksskrivande. Tempot i boken är bra dock, och kändes alltid kul att plocka upp boken och läsa i den. De levande döda behandlas som väldigt farliga även en och en, vilket jag tycker är bra. Det är rimligt att vara rädd även för en zombie även om många filmer och böcker inte låter dem vara farliga en och en. De visar också tecken på att utvecklas och att det finns mer att lära sig om dem.

På det stora hela är den rolig att läsa men känns i efterhand lite tom. Den är mer spännande i början än i slutet och jag tycker inte man riktigt lär känna någon av karaktärerna i boken. De mellanmänskliga relationerna utvecklas inte heller vilket är tråkigt. Det här är den första av böckerna i en planerad trilogi (trean ska komma ut i år).

Publicerat på april 18, 2012, i litteratur och film. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: