Bokmässan

Idag var det ju zombiefredag på bokmässan i Örebro. Det var trevligt att träffa folk som jag inte träffat innan och få sig lite nya perspektiv på zombiegenren.

Jonny och teckentolken

Jonny Berg från Swedish Zombie pratade om zombies i litteraturen. Hur en mängd böcker från mindre och oberoende förlag håller på att skapa den egna genre som zombielitteratur börjar bli. En sak som jag inte kan så bra och tyckte var intressant var pulpserier/böckernas betydelse för zombiens utveckling. Hur magasin som Tales from the Crypt också bidrog till att sätta zombien på kartan, men också kopplade den till den absoluta fulkulturen där den hållit sig ända till Michael Jacksons Thriller släpptes på 80-talet. Jonnys topp tre zombieboktips som jag dyrt och heligt lovar att läsa under året är: 1. Autumn 2. Tooth and Nails, Allison Hewett Is Trapped.

Anders Fridborg gav i vanlig ordning ett riktigt bra föredrag, men han brukar prata på Zombiekursen så jag hade hört det han sagt innan. Ett lite längre inlägg om det kommer inom kort.

Det var också väldigt intressant att lyssna på Johan Kimrin som är en av grundarna till Apart förlag som ger ut The Walking Dead på svenska. Han pratade om hur det går till att få rättigheter till att översätta, lite om hantverket som sättning och översättning är, en del om The Walking Deads förträfflighet och lite annat. Jag hade inte riktigt tänkt på hur mycket arbete det ligger i att få fram karaktärerna i språket i serierna. Om du inte läst The Walking Dead så rekommenderar jag verkligen att du köper deras översättning som verkar vara grymt bra.

 

Andra som skrivit om zombiefredag är DVD Kritik och Dawn of the Blogg

Johan Kimrin pratade om The Walking Dead

Publicerat på april 13, 2012, i zombies i allmänhet. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Det är alldeles för få föreläsningar om zombies (och skräckfilm/litteratur)! Hoppas att detta är början på en ny trend! Ut med hjärndöda idol/talanger i media och skapa plats för hjärntörstande zombies!

  2. Tack för senast. Det här gör vi om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: